Kip met kweeperen
Kip met kweeperen is een van oorsprong Marokkaans recept en dat smaakt ook in de Lage Landen uitstekend. Het is licht zoet en hartig tegelijk, een verrukkelijke combinatie. Om je vingers bij af te likken.
Kip met kweeperen is een van oorsprong Marokkaans recept en dat smaakt ook in de Lage Landen uitstekend. Het is licht zoet en hartig tegelijk, een verrukkelijke combinatie. Om je vingers bij af te likken.
Paprikás csirke is Hongaars voor kip met paprika. We hebben het over een in een saus van ui, tomaat en paprika gegaarde kip. Het is verrukkelijk.
Een wel heel klassiek maar o zo smakelijk recept voor coq au vin: een hele haan in de wijn. De kip wordt in stukken gedeeld en gaart in een saus van rode wijn, met allerlei groenten en kruiden. Duurt een paar uur, maar dan heb je ook wat.
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
Het zure in de rabarber zorgt voor sappig gegaard vlees. Ongebruikelijk, maar bijzonder smakelijk.
Om je vingers bij af te likken. Slow Cooking. Italiaans. Kipfricassee is in dit geval kip in stukken met dunne plakjes aardperen, kappertjes, peterselie. En natuurlijk de witte wijn.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Slow cooking: een nacht marineren, twee uur weken, een uur stoven en tien minuten de saus reduceren. Dat proef je.
Bijzonder lekker. Heeft wel wat langer dan een uur in de oven gestaan, maar dat hindert niet.
Peultjes en kip als een oosters getint gerecht met witte rijst. Altijd lekker.
Gekonfijte eendenbout is niet duur, chique, lekker en ontzettend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is tijd en een grote braadpan.