Gehaktballetjes met basilicum op courgettesaus
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
Gekonfijte eendenbout is niet duur, chique, lekker en ontzettend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is tijd en een grote braadpan.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.
Stamppot met zoetzure appels en spekjes en rookworts. Want dat hoort bij stamppot.
Een stevige herfstsoep met tamme kastanjes, chorizo (optioneel, kan ook vegetarisch) en een pepertje. Wat wil een mens nog meer als het buiten regent en de wind om het huis giert?
Een smakelijke curry van kokosmelk, wortel en stengelsla met stoofvlees
Een Egyptisch gerecht met bieflap in reepjes.