Konijn met olijven en pijnboompitten
Konijn met olijven en pijnboompitten. Uit het Slow Food-kookboek. Slower kan dus niet. En daarbij gesmoorde aardperen met tomaat en ui.
Konijn met olijven en pijnboompitten. Uit het Slow Food-kookboek. Slower kan dus niet. En daarbij gesmoorde aardperen met tomaat en ui.
Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Een Turks gerecht. Lamsvlees, rijst en witte kool of spitskool zijn de hoofdingredienten. De smaak komt van karwij (komijn) en een kaneelstokje.
Jonge verse kapucijners met spek is haast een klassieker. Nu op een bedje met sla en gemengd met brie.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
Gekonfijte eendenbout is niet duur, chique, lekker en ontzettend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is tijd en een grote braadpan.
Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.