Courgette met lever
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund), Het is erg lekker en zonder aardappels, rijst of pasta.
Verrukkelijke Chinese roerbakschotel met savooienkool, rundergehakt, een wortel, wat gember en natuurlijk ui en knof. Half uurtje werk.
Betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk gerecht van nieren, ui, knoflook en gekookte en gesneden artisjokharten.
Nduja is een zeer zachte chorizo uit Calabrië, het zuiden van Italie. Hiervan een saus met blokjes aardappel en grote, korte pasta en wat smeltende blokjes provelone. Niet te versmaden.
Deze mole is een rijke, complexe Mexicaanse saus met chocola, chili pepers en meer ingrediënten.
Geweldig lekkere schotel met schapengehakt, tomatensaus en veel spinazie of snijbiet en een paar handen vol kikkererwten.
Een hartige taart met een onderlaag van gehakt van schaaps- of lamsvlees met munt en rozemarijn en erover plakjes courgette.
Nieren, lamsnieren, goed bereid zijn niet te versmaden. Dit eenvoudige recept is snel te maken en erg lekker.
Aroniabessen zijn de aller-allergezondste bessen die er zijn. Maar zo niet te eten. Wel voor jam, gedroogd om thee van te maken en in dit gerecht. Het lijkt bizar en zo ziet het er ook uit. Zwarte bonen en bijna even grote zwarte bessen. Maar het smaakt!
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Gebakken plakken schapenlever met een kruidige tomaten-uiensaus en een lepel zure room.