Cong Bao Rou Si
Zeer eenvoudig te maken maar o zo smakelijk wokgerecht van dunne reepjes varkensvlees met wat prei. Mjam, mjam.
Zeer eenvoudig te maken maar o zo smakelijk wokgerecht van dunne reepjes varkensvlees met wat prei. Mjam, mjam.
Uitmuntend gehaktbrood van varkensgehakt en dat mediterraan gekruid. Gevuld met kappertjes en wat kaas. Overdekt met rauwe ham en kaas.
Snel te maken gerecht van spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Uitstekende stoof met schapenvlees! Helemaal winters of einde-winter. Met koolraap, prei, winterwortel, knoflook en bleekselderij. En gort. Vlees van schapen is niet vies, sterker nog, dat van schoonebeekers of zwartbles schapen is zachter van smaak dan mening lamsvlees.
Smaakvolle Indiase curry met de ballen van lammeren. Er is helemaal niets mis met het eten van testikels, alleen wij zijn het hier, in de Lage Landen niet gewend. De gasten van het inmiddels gesloten restaurant De Gulle Waard weten wel beter.
Het ziet er moeilijker uit dan het is te maken. Eenvoudig doch zeer smakelijk gerecht van pastinaakpuree en wat balletjes van lams- of schapengehakt en daarover een passende saus.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Bitter en zoet, dat gaat mooi samen in deze roerbak van groenlof, yacon (appelwortel) en runderlever. Afgemaakt met een beetje sojasaus.
Snel te maken heerlijk roerbakgerecht van tamme kastanjes en prei. Echt iets voor de herfst.
Het werk vooraf is het opzetten van de schotel. Daarna minstens anderhalf uur op laag vuur sudderen en dan heeft u een verrukkelijke Siciliaanse stoofpot met varkensvlees. En venkel of venkelzaad want, zo zegt men, Sicilianen zijn gek op venkel.
Oerkoken boven open vuur. Of op het fornuis. Van-kop-tot-kont eten we ook de schapentongen. Het bereiden van deze soep duurt wel eventjes, maar het resultaat mag er zijn!