Zwezerik
Zwezerik wordt door velen als delicatesse beschouwd; even zo vele mensen vinden het 10 x niks. Onbekend maakt onbemind?
Zwezerik wordt door velen als delicatesse beschouwd; even zo vele mensen vinden het 10 x niks. Onbekend maakt onbemind?
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Balltjes van lamsgehakt gevuld met pijnboompitten in een tomatensaus. Eenvoudig en zeer smakelijk. Libanees.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn op een saus van courgette met wat wortel.
We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.
Een smakelijke curry van kokosmelk, wortel en stengelsla met stoofvlees
Een Egyptisch gerecht met bieflap in reepjes.