Assepoester en de pompoen
De herkomst van het verhaal over Aschenputtel (Assepoester). Bijlage bij het verhaal over pompoen.
De herkomst van het verhaal over Aschenputtel (Assepoester). Bijlage bij het verhaal over pompoen.
Kalebas, bijlage bij de beschrijving van pompoen.
De naam van de Franse legerapotheker Antoine-Augustin Parmentier (1737 – 1813) is gekoppeld aan de doorbraak van het eten van de aardappel in Europa. Dat is niet geheel terecht. Het geldt misschien voor Frankrijk, maar in andere delen van Europa at men allang aardappelen.
Zij die in Groot-Brittannië zijn geweest, hebben ongetwijfeld wel eens in een Indiaas restaurant gegeten. En tandoori chicken is zo'n beetje de nationale maaltijd aldaar. Maar daar zit kip in. De Indiaase keuken is grotendeels vegetarisch en dat zijn de gerechten in deze workshop ook. Er wordt vlees noch vis gebruikt.
Zaterdag 29 december 2012 is Monica Commandeur 's middags bij ons op de thee. We hebben diverse interesses gemeen (o.a. … Lees meer
Imker Saskia is verrast blij als ze ziet dat we olijfkomkommers of caigua's of achocha's in de moestuin hebben.
Op 7, 14 en 20 oktober van dit jaar wordt op drie plaatsen in Nederland door Frutti Confetti een allesomvattende workshop rond de kweepeer gegeven. Kweeperen zijn zeer smakelijke en verleidelijk ruikende vruchten waarmee heel mooie producten kunnen worden gemaakt. Maar veel enthousiaste thuiskoks worstelen er mee.
In de schaduw van de tijden schijnt het licht van Kerstmis. Het kerstverhaal speelt in sombere dagen van onderdrukking en … Lees meer
Deel 3 van het drieluik over het maken van gekookte ham, aan de hand van Sus Domesticus. U bent gewaarschuwd!
Bert Schreibelt van De Schelfer vertelt hoe hammen moeten ruiken.
Deel 2 van het drieluik over het zelf maken van gekookte ham, volgens het boek Sus Domesticus. U bent gewaarschuwd!
Deel 1 van het drieluik over het zelf maken van gekookte ham, aan de hand van Sus Domesticus. U bent gewaarschuwd!