Pompoenen en courgettes in The Garden
In het septembernummer van The Garden is een item over courgettes opgenomen en in het onlangs verschenen oktobernummer een test van pompoenen. Welke zijn het lekkerst en het best te bewaren.
In het septembernummer van The Garden is een item over courgettes opgenomen en in het onlangs verschenen oktobernummer een test van pompoenen. Welke zijn het lekkerst en het best te bewaren.
Kiwano of African Horned Cucumber is een komkommerachtige uit, zoals het woord zegt, Afrika. Men consumeert het sap, dat zoetig is en naar komkommer en lichtjes naar banaan smaakt.
Een van de “plichten” om een oud of bijzonder ras in stand te houden is vermenigvuldiging. Dus zaadwinning. En dat is helemaal niet moeilijk.
Petit gris de Rennes is zo'n beetje de enige meloen die in de Lage Landen met redelijke kans van slagen buiten kan worden geteeld. Dat weet ik al jaren, toch heb ik het nooit gezaaid. Tot dit jaar.
Via de Heritage Seed Library van Garden Organic hebben we wat zaden van de komkommer met de naam perfection ontvangen en dus ook gezaaid. Maar vruchtvorming? Ho maar!
Silene vulgaris of S. inflata heet ze in het Latijn. Op de Italiaanse menukaart komt ze voor als stridolo of stridoli. We hebben er in het vroege voorjaar van gegeten en nu staat ze in bloei.
Na 2010 zit de angst er behoorlijk in. Vreten de rupsen weer onze bomen kaal? We zien ze her en der aan hun draden zwieren en vraatschade is zichtbaar.
Vandaag zaaien we gojibessen. Toen we begin november 2010 in Instanboel waren, lagen de ze bij de diverse noten- en vruchtenhandelaren letterlijk voor het opscheppen.
Nadat ik de tuinbonen in de koude bak had gelegd om voor te trekken, ontwaarde ik witte kopjes in het testveldje. De kliswortel! Helemaal vergeten. Vorig jaar voor het eerst gezaaid om eens te zien hoe en wat en of het eetbaar is. Waarschijnlijk zijn ze niet meer te eten.
Met het oog op de naderende vorst, zijn de laatste wortelgroenten uit de moestuin gehaald. En het is tijd om de bedden te repareren.