Perfection niet zo perfect als het lijkt
Via de Heritage Seed Library van Garden Organic hebben we wat zaden van de komkommer met de naam perfection ontvangen en dus ook gezaaid. Maar vruchtvorming? Ho maar!
Via de Heritage Seed Library van Garden Organic hebben we wat zaden van de komkommer met de naam perfection ontvangen en dus ook gezaaid. Maar vruchtvorming? Ho maar!
Silene vulgaris of S. inflata heet ze in het Latijn. Op de Italiaanse menukaart komt ze voor als stridolo of stridoli. We hebben er in het vroege voorjaar van gegeten en nu staat ze in bloei.
Na 2010 zit de angst er behoorlijk in. Vreten de rupsen weer onze bomen kaal? We zien ze her en der aan hun draden zwieren en vraatschade is zichtbaar.
Vandaag zaaien we gojibessen. Toen we begin november 2010 in Instanboel waren, lagen de ze bij de diverse noten- en vruchtenhandelaren letterlijk voor het opscheppen.
Nadat ik de tuinbonen in de koude bak had gelegd om voor te trekken, ontwaarde ik witte kopjes in het testveldje. De kliswortel! Helemaal vergeten. Vorig jaar voor het eerst gezaaid om eens te zien hoe en wat en of het eetbaar is. Waarschijnlijk zijn ze niet meer te eten.
Met het oog op de naderende vorst, zijn de laatste wortelgroenten uit de moestuin gehaald. En het is tijd om de bedden te repareren.
Het zijn forse kuipplanten, ze hebben grote bloemen die 's avonds bedwelmend geuren. En ze zijn er in de kleuren geel, wit, roze en rood. Rood?
Er is niets groens aan. Mooi wit en niet tè zoet, dat is de oude maïssoort die ergens rond 1840 door Nathaniel Newman Stowell is gecreëerd. En we zijn er blij mee.
Gisteren hebben we de eerste tomatillo's geplukt. Om te proberen. En best wel lekker. Wat zeggen we: eigenlijk zeer smakelijk.
Na een onheil als wortelvlieg en uienvlieg dit jaar goed te hebben gepareerd door insectengaas over de bedden te spannen, blijkt dit een perfect beschermde omgeving voor…. ja, voor wat?