Vogels scheuren in 2015

Wij gaan voor de vogelscheurkalender 2015. Hierop is heel wat leuks beschreven: dus niet alleen over de dieren, maar ook anekdotes, grappige voorvallen en maatschappelijk relevante zaken.

Wie on tie-vie [1]

Omroep Gelderland is onder de titel Kluiven met Kleijs een mooie serie begonnen over eten. Lokaal, Gelders – maar het had net zo goed in heel Nederland kunnen zijn. Dus ook voor niet-Gelderlanders het kijken waard. En het moet gezegd: professioneel gemaakt en mooi gemonteerd.

Groenmoet, groenmoest uh… Groenmoes!

Alweer enige tijd geleden bracht Hans van Eekelen het fabuleuze boek Zaaiagenda uit. Een aanrader van de eerste orde. En zo stuitten we op zijn site Groenmoes en op zijn nieuwsbrief met dezelfde naam. We denken dat u dat ook kunt waarderen.

Momenten van tv-opnamen

Vier uur voor vier minuten. Donderdag 18 september 2014 werden bij ons opnamen gemaakt voor het EO tv-programma Melk & Honing. Meesterkok Angélique Schmeinck maakte twee gerechten voor twee uitzendingen van 8 en 22 oktober. Het team van Skyhigh TV kwam rond 08:15 uur en ging acht uur later weer richting Hilversum.

Blaassilene – Stridolo – Sculpit

We hebben blaassilene beschreven. In Italië wordt deze groente stridolo of sculpit genoemd en hier is ze uit de gratie geraakt. Het is zelfs een schaars voorkomende wilde plant. Maar ze smaakt uitstekend. Dus zaai het zelf!

De Gierzwaluw

Een boek voor u en ik – je hoeft absoluut geen natuur-nerd met baard en verrekijker te zijn om een boek over vogels als dit te lezen. Integendeel; Remco Daalder kan vertellen. Op een pakkende manier en gelardeerd met de nodige humor, sleept hij ons mee in de wereld van de vogelaar en in het bijzonder de mystieke wereld van de gierzwaluw.

Op bezoek bij Voedselbos Ketelbroek

De in Noorwegen wonende Brit en verzamelaar van eetbare planten Stephen Barstow bezocht Food Forest (voedselbos) Ketelbroek. Het was voor ons een uitgelezen gelegenheid voor een bezoek, dat we al lang geleden hadden moeten afleggen.