Liever Lokaal = 3 x 2.V + 1

Een boek voor vele jaren! Voor hen die willen maar niet weten waar te beginnen is dit een prachtig Slow Food kookboek met voor elke dag van het jaar een recept die in het seizoen past. Met lokale producten of, als het moet, uit omringende landen. Dus geen sperzieboontjes uit Egypte tijdens het Kertsdiner, maar schorseneren en een mooi stuk kaas van de boer om de hoek. En pas op, geen verse schapen- of geitenkaas in de winter.

Handboek Ecologisch Tuinieren – geheel vernieuwd

Dit is een tuinboek. Maar wat voor een! Ontwikkeld, gekneed, herkneed gedurende meer dan drie decennia op basis van jarenlange ervaringen van tientallen overtuigde en kritische ecologische tuiniers. Alleen al het zeskoppige leescomité van deze editie telt samen 225 jaar moestuinpraktijk. Koop het. Punt uit.

Het Netwerk Eeuwig Moes

Woensdag 19 november 2014 kwamen deelnemers van Netwerk Eeuwig Moes bijeen in een van de gebouwen van Wageningen UR voor de najaarsvergadering van Stichting De Oerakker. Het gaat om het bewaren, vermeerderen en weer in gebruik nemen van lokale en zeldzaam geworden Nederlandse land- en tuinbouwgewassen. Er zit al jaren nauwelijks beweging in en alle goede wil strandt in oeverloos geklets.

De Bosatlas van het voedsel

Voer voor elke foodie die wil nadenken over ons eten. Een atlas die zonder twijfel tot spannende discussies en tafelgesprekken leidt. En daarom een nuttig boek dat bovendien fraai is uitgevoerd.
De samenstellers proberen ons dichter bij de werkelijkheid te brengen door allerlei feiten en statistieken vooral grafisch tot ons te brengen. En dat leidt onherroepelijk tot verbazing, vraagtekens en meer.
Je kunt trots zijn op de enorme voedselproductie in ons kleine land en de export, je kunt om diezelfde reden verontwaardigd zijn omdat dit leidt tot milieuproblemen, food miles en dergelijke.

Kippen in de Tuin

Boeken van Velt zijn fraai, compleet en hun geld dubbel en dwars waard. Ze vertellen ongeveer alles dat iemand weten wil en moet. Zo ook Kippen in de Tuin. Een uiterst informatief en handig boek voor hen die met kippen willen beginnen maar zeker ook die al kippen hebben, zoals wij.

Kaart van het Leven

Of we het er mee eens zijn of niet, we kennen de evolutietheorie: de vissen die het land op kropen, de mens die van de aap afstamt enzovoorts. Maar hebben we er ooit wel eens bij stilgestaan of en hoe al dat aardse leven in kaart wordt gebracht? Getriggerd door een commercieel aanbod, verdiepten we ons ietsje. Lees mee.

Antonio Carluccio’s Pasta

Onweerstaanbare recepten uit de regionale keukens van Italië – zo luidt de ondertitel. En daarmee is niets te veel gezegd. De Italiaanse keuken is een betrekkelijk eenvoudige, maar o zo smakelijke keuken. Veel recepten zijn (dus) eenvoudig te maken. Kortom een fijn boek dat we vaak zullen gebruiken!