Zilt en Bitter

De smaken bitter en zilt kennen slechts enkelen. Het is ofwel uit de groenten geselecteerd of de soorten zijn voor het gemak vergeten. Maar ze zijn stuk voor stuk een beleving om te eten en Ria Loohuizen maakte een gaaf boek over deze uithoeken van de groententeelt.

Zomer van 3:19 minuten in De Tuinen van MergenMetz

Jitske Jonkman maakte al eerder een ‘vroege lente’-editie, maar nu kwam ze hartje zomer langs om te filmen. Met een mooi resultaat. Als je bedenkt dat tegenwoordig het allemaal kort en snel moet, dan is drie minuten en vijftien seconden al heel wat. Als u meer wilt zien of weten: kom langs en/of schrijf u in voor een rondleiding.

Wie on tie-vie [5] & [6]

De bonte bentheimers die in Oosterbeek de Japanse duizendknoop bestrijden zijn weer uitgebreid in het nieuws. Dat is pech voor de vegetariërs onder ons, want zomertijd is niet langer komkommertijd. We delen graag een uitgebreid artikel in de Volkskrant, een reportage bij Een Vandaag en op TV Gelderland. En nog iets in dagblad De Gelderlander.

De Wilde Kalender

Noest monnikenwerk! Een schier allesomvattend overzicht van lokale voedselingrediënten voor iedereen die binnen of buiten de perken van eten houdt. Één lange tabel van ingrediënten, hun vindplaats en wat nadere informatie (veelal smaak), in de vier secties der seizoenen verdeeld. Maar laat het ‘wilde’ alsjeblieft weg uit de titel – Elsje Bruijnesteijn nuanceert dat ook in haar nawoord.