Het was reuze!
Rond de vierhonderd mensen bezochten op 1 juni onze tuin-en-meer. Ondanks het wegblijven van de zon, was het een geweldige dag. Bedankt allemaal
Rond de vierhonderd mensen bezochten op 1 juni onze tuin-en-meer. Ondanks het wegblijven van de zon, was het een geweldige dag. Bedankt allemaal
Aanstaande zaterdag, 1 juni, is er bij ons Open Ecotuin. De helft van ons erf is bos, deel van de ecologische hoofdstructuur en grenzend aan de Wolfhezer Bossen en Heide, van Natuurmonumenten. Dit wordt het kunstbos. Een inspectierondje. Of een opwarmertje.
Na de winter liep onze Bonte Bentheimer beer Koos met een trekkend linker achterpoot. Het bleek dat zijn hoeven te lang waren gegroeid; ze moesten worden gekapt. En dat is nogal een operatie met vrij lopende dieren.
Op 1 juni om 14:00 uur vindt de lancering van Smaakschatten plaats. Het unieke webwinkelconcept brengt lekkere, ambachtelijke en duurzame producten uit de eigen regio op een makkelijke manier heel dichtbij. De lancering gebeurt tijdens de Open Ecotuindag bij MergenMetz in Doorwerth.
Afgelopen maandag 13 mei heeft de US Supreme Court Monsanto in het gelijk gesteld. Het ging om een geschil met boer Bowman, die al acht jaar Roundup Ready-sojazaad vermeerderde. Dat mag niet.
Het stamboek Bonte Bentheimer dingt mee naar de hoofdprijs van Passie op het Platteland. U moet dan wel uw stem uitbrengen. Voor 14 mei 2013 alstublieft.
Dat krijg je ervan als je tropische groenten wilt telen. Van de Heritage Seed Libary (HSL) hadden we een aantal lablab-bonen gekregen. Vannacht stonden ze buiten. Een koudeklap.
Brigitte Habets van Food Afoot lanceert het idee voor een Wilde Woensdag. Eet op woensdag uit de natuur in plaats van uit het groentenschap. “Een Wilde Woensdag verbindt de mens weer iets meer met de natuur,” aldus Habets. Daar zit wat in.
De mannen van De Groene Vingers uit Arnhem hebben snel en kundig de graspaden aangelegd in de herboristentuin.
Will Jansen schreef: "Feit is in elk geval dat Angélique Schmeinck met haar Smaakvrienden Fruit de kookwereld door elkaar schudt. Gezondheid, creativiteit, realiteitszin, alles spat uit en in dit dikke naslag kookwerkboek."
Handig op de actualiteit ingespeeld: Een leuk en informatief boekje over paardenvlees. Recepten en achtergrondinformatie over consumptie, voedingswaarde en meer. Voor een habbekrats te koop.
Gisteren is het gezamenlijk persbericht van Natuurmonumenten en Schaapskudde Het Soerel uitgestuurd. Er is een oplossing. De kudde en herders blijven nog even. En Natuurmonumenten heeft zich verplicht het voortouw te nemen voor een structurele oplossing. Met een deadline.