Zuurkool in NRC Lux
Wij zijn sedert 1980 geabonneerd op NRC Handelsblad. Het is gewoon een heel goede krant. De laatste vernieuwing, de bijlage Lux, spreekt ons jammer genoeg wat minder aan. Tot dit weekeinde. Goede bijlage.
Wij zijn sedert 1980 geabonneerd op NRC Handelsblad. Het is gewoon een heel goede krant. De laatste vernieuwing, de bijlage Lux, spreekt ons jammer genoeg wat minder aan. Tot dit weekeinde. Goede bijlage.
De winter is de mooie tijd om fruitbomen stevig te snoeien. Dat hebben we dan ook gedaan. Met het boek in de hand.
De tijden veranderen. In plaats van een papieren blad nu een magazine op je pc of tablet. Dat biedt veel voordelen, zeker als het zo volledig is als Smultuin.
1 december 2011 – Eindelijk eens wat nieuws onder de zon. Van de hand van Jean Vanhoof is De Andere Groenten. Een boek over vergeten en bijzondere groenten. Over het telen ervan en het koken ermee. Veel nieuws. Goed boek. En bijzonder inspirerend nu het weer tijd is om zaden te bestellen.
Jan wil eigenlijk helemaal losgekoppeld zijn van het openbare net (gas, elektra, water) en zelfvoorzienend zijn. Een van de acties die hij en zijn gade onlangs ondernamen was het gebruiken van regenwater. Een (beeld-)verslag met wat berekeningen.
Het Amersfoortse project van Moesie de MoestuinCoach gaat in 2012 landelijk. Het project richt zich op kinderen t/m twaalf jaar en begeleidt hen een seizoen lang via social media met hun eigen moestuintje in de achtertuin of op balkon.
Een paar honderd geïnteresseerden bezochten het eerste aardpeerfestival op de Eemlandhoeve in Bunschoten. Deze ooit vergeten groente mag zich op een steeds grotere belangstelling verheugen. Naast allerlei gelegenheden tot proeven, een marktje en filmvertoning, werd de Gouden Aardpeer uitgereikt.
De plaag van menig tuinier en gemeentelijke plantsoenendienst, de Japanse duizendknoop, is een bron van resveratrol. Een goedje dat ervoor zorgt dat het lichaam minder calorieën opneemt.
Een van Nederlands beste Italiaanse eetgelegenheden is Ristorante Adriano in Doorwerth (Heveadorp). Na onze restaurantbezoeken in Italië wilden we onze ervaringen vergelijken met deze Nederlandse Italiaan.
Op zaterdag 19 november a.s. organiseert De Groene Vinger op de Eemlandhoeve in Bunschoten het eerste Nederlandse Aardpeerfestival. Markt, informatie en een aardpeerdiner.
Spekvet van de rug van het varken. In onze contreien gebruiken we het om patéschalen mee te bekleden en anders verdwijnt het in de worst. De Italianen kennen lardo.
Zelf worst maken is populair aan het worden. Verse worst is een makkie, maar dan is er nog leverworst, diverse soorten gedroogde worst, gerookte worst en zo veel meer. Onlangs verscheen het boek Over Worst. Leuk voor de beginnende doe-het-zelver.