Schoon water van Kilian

Van mei tot september 2010 liep het project Emscher Kunst in het Ruhrgebied. Langs deze rivier, tussen Recklinghausen en Oberhausen waren pakweg twintig projecten van veertig kunstenaars te zien. En Kilian Water speelde daarin een o.i. zeer essentiële rol. Vandaar dat we daar nu op terugkomen.

Bekijk het maar: A la c’Arte

 Op 18 september, de eerste dag van De Week van de Smaak, opende de tentoonstelling A la c'Arte in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Deze heerlijke tentoonstelling met de ondertitel De kunst van het eten – Eten in de kunst duurt tot het einde van het jaar.

Het allermooiste kookboek

Angélique Schmeinck heeft met haar nieuwste boek Smaakvrienden een meesterwerk neergelegd. Punt. Voor mij het mooiste en beste boek dat er in jaren in Nederland is verschenen. Voor professionals, gepassioneerde amateurs en flansende moestuiniers. Want groente is de leidraad.

Argentinisima – een openbaring

14 september 2010 – Vers van de pers. Een bijzonder kookboek dat de Argentijnse keuken behandelt. Fraai uitgevoerd, informatief en zeer maakbare recepten. Met een voorwoord van de ambassadeur.

Gelderse Afsluiting van de Week van de Smaak

Komt dat proeven, ruiken en zien! Op zondag 26 september 2010 organiseert Slow Food voor het derde jaar het Smaakfestijn. Grootser en sensationeler dan voorheen. Streekproducten uit Gelderland, proeverijen, koken voor de jeugd, demonstraties, theatrale acts en een kookwedstrijd met Gelderse topchefs. Dat zijn de ingrediënten voor dit vernieuwde culinaire evenement. Het festijn is van 10:30 tot 17:30 uur op de prachtlocatie Arnhems Buiten – ook bekend als het voormalig KEMA-terrein aan de Utrechtseweg in Arnhem.