Sous vide

Het minuten, uren of dagenlang op lage temperatuur garen van vacuüm verpakte groenten, vlees of vis ligt in ieders bereik. Deze trend uit de restaurantwereld kent nu ook waterovens voor thuisgebruik. Dit boek maakt de hobbykok wegwijs.

Culinair Vegetarisch

Er is meer dan een vegaschijf. Het is de tijd waarin duidelijk is dat we minder vlees moeten eten. Meer mensen eten af en toe door de weeks vegetarisch. Dit uit het Duits vertaalde boek van Cornelia Schinharl laat zien dat u thuis op niet al te ingewikkelde wijze mooie, echt vegetarische gerechten kunt maken.

De Geschiedenis van de WC

‘Het Kleinste Kamertje’ zo luidt de titel van een fraai, boeiend en uitvoerig gedocumenteerd boek over het gemak, de latrine, het secreet, de wc. We maken er dagelijks meer dan eens gebruik van, maar hoe ging dat vroeger? En in andere landen?

It s not easy being green

Van 2006 tot 2009 volgden velen van ons de serie met deze titel op de BBC. De vrolijke familie Strawbridge verhuisde naar een boerderij en ging donkergroen leven. Van vader Dick en zoon James verschijnen nu twee boeken onder de noemer 'Uit Eigen Tuin & Keuken'

Geld en Duurzaamheid

Het financiële systeem dat we kennen deugt niet. Willen we duurzaam verder gaan, dan moet het anders. Weinig boeken hebben mijn ogen zo geopend als dit. Je gaat heel anders tegen geld aankijken.

Eetbaar Park – Zone 5

In 2010 en 2011 werd in het kader van het programma 'Foodprint, Voedsel voor de Stad' in Den Haag een kunstproject uitgevoerd onder leiding van de Brit Nils Norman. Het resulteerde in een paviljoen met tuin in het Zuiderpark en een permacultuurtuin elders. En in april 2012 verscheen een boek.

Bessen uit de tuin

Bessen veranderen niet, wij wel. Twintig jaar geleden verscheen de eerste druk. Niet lang geleden de tweede herbewerking. Een leuk en vrij compleet boek voor en ieder die ècht meer wil weten van bessenteelt.

Holzer’s Permacultuur

Een man die uit eigen ervaring vertelt hoe hij, niet gestuurd door de geldende landbouwpolitiek, zijn boerenbedrijf in relatie met de natuur opbouwde. En dan ontdekt dat wat hij deed en doet permacultuur heet.

Onvergetelijke groenten – the sequel

Het vervolg op het succesvolle Onvergetelijke Groenten uit 2009 is Onvergetelijke Groenten – Recht Voor Z'n Raap. Het is een aardig kookboek voor iemand die iets verder wil kijken dan het groentenschap van de supermarkt, maar buiten de recepten schort er wel het een en ander aan.

Voetprint Cooking

Eten heeft milieuconsequenties. Voedingsmiddelen zijn namelijk in meer of mindere mate geproduceerd en het ene product vergt meer energie dan het andere. Dat vlees een zware belasting vormt, weten we van Marianne Thieme. Maar hoeveel is dat eigenlijk en hoe zit dat nu met de rest?