Appel-pecan-cranberrytaart
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Snel, simpel en verdraaid nog an toe: ook lekker. Appels gevuld met een mengsel van hazelnoten en vijgen en dadels uit de oven.
Twee halve perziken op een bol van de beste vanilleroomijs, met een frambozensaus en wat amandelsnippers. Een klassieker.
Dessert van in kleine blokjes gesneden meloen in een gelei met o.a. citroensap en agaragar. Snel, makkelijk en bovendien nog lekker ook.
Aardbeien in een siroop van suiker, rode wijn en cointreau. En een snufje kaneel. Ook heel lekker. En zoe-hoet!
Geen stoofperen. Nee. Handperen gekookt in witte wijn dat vervolgens wordt ingekookt tot een stroopje. Simpel.
Niets goddelijker dan dit Theobroma cacao – pure chocola, het voedsel der goden – in combinatie met heerlijke rijpe, zoete aardbeien. Eenvoudig te maken, maar zóóó’lekker.
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Hoe simpel kan het zijn: meng een bekertje ricotta met sinaasappelsap en wat suiker of diksap. En dan mooie, dieprode, o zo zoete aardbeien erbij of er door.