Desserts
Appel tarte tatin
De "omgekeerde taart" met gekaramelliseerde appels en een top – oh, nee: bodem – van bladerdeeg.
Yoghurtkaas
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.
Warme chocolade tartelette met champignons
Een ontzettend lekker nagerecht van een warm, vloeiend chocoladetaartje met flinterdunne champignons, taggiasche olijven en citroenroom
Torentje van butternut squash met mousse van kwark
Heel origineel: plakjes butternut squash met een opgestijfd mengsel van kwark en speculaas.
Yogurtlu Tatlisi
Turkse cake op basis van yoghurt. Met citroen en een sinaasappelsiroop. Lekkerrrrrrr!
Dadelmousse
Deze dadelmousse is een eenvoudig maar o zo lekker Spaans dessert van verdikte vla met gepureerde dadels.
Pistache-amandeltaart
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
Sinaasappelflan
Eenvoudig nagerecht van sinaasappelsap, eigeel en wat suiker. Wel ruim van te voren maken, want na anderhalf uur in de oven moet het ook nog eens afkoelen.
Rabarber in pasteibakjes
Makkelijk recept voor een verrassend dessert: rabarbercompot in een pasteibakje met vanille-ijs erop.