Gepocheerde peren met chocoladesaus
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Klassieker. Makkelijk, snel en lekker: in suikerwater met wat citroen gepocheerde peren met chocoladesaus.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Snel, simpel en verdraaid nog an toe: ook lekker. Appels gevuld met een mengsel van hazelnoten en vijgen en dadels uit de oven.
Als je boter, suiker, peren en bladerdeeg in huis hebt, is deze smakelijke taart snel gemaakt. Goed voor bij de thee of koffie.
Zoete taart van pompoen met wat sinaasappelschil, kardemom, gember en vanille. Uitstekende afsluiting van een lichte maaltijd.
Een wat andere en bijzonder lekkere appeltaart. Of beter cake. Met olijfolie in plaats van boter. Uit de keuken van Ottolenghi.
Drijvende eiwit-eilandjes in een crème anglaise, oftewel, vla. Leuk en niet moeilijk om te maken.
Cake met azijn? Gemakkelijk te maken cake van bloem, cacao, azijn, olijfolie, vanille, suiker en water. En het Amerikaanse baking soda, bij ons dubbelkoolzure soda geheten.
Oktober. Perentijd. Een eenvoudige doch o zo lekkere taart met peren. Uit het Slow Food Nagerechtenkookboek.
Geen hoogstandje, maar wel snel en makkelijk te maken puddinkje van chocolade. En bovendien: zeer robbevredigend.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.