Pistache-amandeltaart
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
Zoete maar bijzondere taart van vermalen amandelen en pistachenoten. Met wat sinaasappel en kardemom. Lekker met een dessertwijn.
Smakelijke walnotentaart met rabarber, een lik jam en een laagje lemon curd. Mjom, mjom. Met een bolletje vanille-ijs nog lekkerder.
Een bijzondere taart van grof zeezout met pure chocolade en pecannoten.
Een uistekende herfst- of wintertaart, met cranberries, pecannoten en appel.
Als je boter, suiker, peren en bladerdeeg in huis hebt, is deze smakelijke taart snel gemaakt. Goed voor bij de thee of koffie.
Zoete taart van pompoen met wat sinaasappelschil, kardemom, gember en vanille. Uitstekende afsluiting van een lichte maaltijd.
Een wat andere en bijzonder lekkere appeltaart. Of beter cake. Met olijfolie in plaats van boter. Uit de keuken van Ottolenghi.
Oktober. Perentijd. Een eenvoudige doch o zo lekkere taart met peren. Uit het Slow Food Nagerechtenkookboek.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. Mits u voldoende amandelen of amandelsnippers in huis hebt. En zes eieren, roomboter, suiker en bloem. En veel poedersuiker. Maar de test bewees: ook lekker zonder poedersuiker.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.