Aardappel
Patatetto – Risotto van aardappel
Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. Bijzonder en uiteraard smakelijk. Handig voor degenen met een mandoline.
Maïsstamppotje
Eenvoudig stamppot met verse maïskorrels en aardappels. Een pepertje, een uitje, wat oregano en komijn maken het af.
Spinazie en aardappel bhaji
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Voorjaars- of herfstsalade
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Patates frites (friet)
Zelf frites bakken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Aardappels en frituurolie. Dat is alles.
Bleke vegetarische erwtensoep
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Aardappeltaart met sperziebonen
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Salade Liègoise
Lekkere, ietwat boerse salade van aardappels, sperziebonen, uitgebakken spek en peterselie. Voor als de dagen iets minder zomers zijn.
Russische aardappel-radijs salade
Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.
Aardappelsoep
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Schorseneren met spruitjes
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.