Patatetto – Risotto van aardappel
Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. Bijzonder en uiteraard smakelijk. Handig voor degenen met een mandoline.
Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. Bijzonder en uiteraard smakelijk. Handig voor degenen met een mandoline.
Eenvoudig stamppot met verse maïskorrels en aardappels. Een pepertje, een uitje, wat oregano en komijn maken het af.
Indiaas, of wat er op moet lijken: aardappelbrokken, currypasta en spinazie zijn de hoofdingrediënten. Erg lekker met rijst.
Salade met wasachtige aardappels, wortels, pastinaak, slajotten en wilde rijst. Lijkt wel wat op geroosterde wortelgroenten, maar door de wilde rijst heel apart van smaak en textuur.
Zelf frites bakken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder. Aardappels en frituurolie. Dat is alles.
Maak eens erwtensoep met gele spliterwten en bleke ingrediënten (knolselderij, aardappel, witte wortel, ui, prei). Vegetarisch, bijzonder smakelijke en hartstikke gezond.
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Lekkere, ietwat boerse salade van aardappels, sperziebonen, uitgebakken spek en peterselie. Voor als de dagen iets minder zomers zijn.
Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.
Gnochhi met pompoen of butternut squash. Lijkt moeilijker dan het is en levert fluweelzachte, lichte gnochhi.