Tsjechische cake voor Pasen en daarna
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Velikonoční betekent Pasen. Nádivka moet op iets als taart of cake duiden. Het is een cake van oud brood, ei, (wilde) groenten en kruiden en vlees of paddenstoelen. Mag ook op andere dagen worden gegeten.
Daslooksoep is een puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien, dan is het werkelijk genieten!
Eenvoudige rösti van uiteraard aardappel en een fikse bos daslook. Eenvoudig te maken en zeer smakelijk als voor- of bijgerecht.
Uitstekend smakende quiche (of ovenschotel) van plakjes aardappel en daslook. Met wat bieslook. Makkelijk te maken, maar wel drie kwartier in de oven.
Smakelijk en snel. Een paar fikse bossen hartstikke vers daslook blad, wat tenen knoflook en een Spaanse peper. Pasta koken, de groenten even wokken. Mengen en klaar.
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Neem wat harde tarwe (durum of semola) en een fikse hoeveelheid daslook. Met wat ei en peper en zout maken we daar ballen van. Knoedels. Nockerl. Knödel. Klöße. Duits dus.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.