Turkse linzensoep
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Een gewone linzensoep, vaak met worst, kennen we allemaal. Deze Turkse variant is exotisch en vegetarisch. En lekker!
Op het eerste idee een nogal vreemde combinatie van linzen, zoete aardappel en rabarber. Het is daarentegen erg lekker.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Drie maal overgenomen. Dan moet het wel een uitstekende linzensalade zijn. Wij namen het over uit het boek Familierecepten van Felix Wilbrink, die het op zijn beurt weer uit Peulvruchten van Jenny Chandler heeft.
Puik soepje, deze van rode linzen en limoen – met kafirblaadjes, citroengras en verse koriander.
Een uitstekend, door de groene pepers ietwat pittig gerecht van Le Puy linzen, maïs (suikermais), tomaten. Met verse koriander erover. Jumjumjum.
Chili zonder bonen maar met linzen en kikkererwten. En nog veel meer. Dit gerecht leent zich (ook) uitstekend voor oerkoken, met een pot boven open vuur.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Uitstekend smakende vegetatische schotel van bruine linzen, rijst en een pruik geraspte wortel. Om te oerkoken buiten, of gewoon binnen op het fornuis.
Linzenbrood is een dikke afgekoelde brei van linzen met o.a. wortel, bleekselderij, tomaat. Erg lekker als hapje erbij.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Dhansak is een soort linzencurry van de Indiaase Parsi. En dit is heel erg lekker: met suikermaïs, tomaten, mangochutney en vers korianderblad. Smullen!