Pasta met gemengde paddenstoelen
Snelle, makkelijke pasta met gemengde paddenstoelen, waarvan de helft toch wel Parijse champignons – voorheen bekend als grotchampignons. Smaakt uitstekend.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Snelle, makkelijke pasta met gemengde paddenstoelen, waarvan de helft toch wel Parijse champignons – voorheen bekend als grotchampignons. Smaakt uitstekend.
Een verrukkelijke hap voor bijvoorbeeld een feestje. Koud smaakt het naar niets, maar eens warm uit de oven is het smullen!
Toch wel bijzonder, al is het om het idee. Een zoete pudding, een crème anglaise, waarvan ongeveer de helft bestaat uit puree van oca.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Golabki is een traditioneel Pools gerecht. Koolbladeren worden gevuld met een mengsel van gehakt en gort. Juist gekruid, met voldoende knoflook, is dit een zeer smakelijk gerecht.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Makkelijke stamppot met pastinaak en rozemarijn. De ietwat weeïge pastinaak heeft altijd een tegenhanger nodig, zoals rozemarijn of tijm.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
Zeer smakelijk, snel en makkelijk te bereiden gerecht met verrukkelijke spitskool en, in dit geval, penne. Met mozarella en spekjes. Dat dan weel wel.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.