Asperges met polenta
Eens wat anders, de o zo Nederlandse witte asperges op o zo Italiaanse polenta. En lekker dat dat is!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Eens wat anders, de o zo Nederlandse witte asperges op o zo Italiaanse polenta. En lekker dat dat is!
Een curry van kikkererwten en spinazie of ander bladgroen. Met hardgekookt ei. Is dat vegetarisch of niet?
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.
Wafels zijn altijd leuk. En in plaats van zoet, hartig. Nu met (wilde) groenten en kaas. Lekkerrrrr!
Betrekkelijk eenvoudig te maken pastagerecht met asperges en spinazie. Met kaas en eventueel spekjes erover.
Vegetarisch gerecht met brandnetelknoedels van o,a.oud brood en daarbij shiitakes. Gezond en lekker!
Zeer smakelijk en ook nog eens heel gezond gerecht met brandnetelblad en de bloemblaadjes van de gele paardenbloembloemen. Okay, met wat kurkuma om de rijst mooi geel te maken. Ook gezond.
Grote shiitakes zijn, qua structuur, net vlees. Wij telen ze zelf en laten ze uitgroeien tot wel 10cm diameter. En dan maken we dit smakelijke gerecht.
Rode kool op een heel andere manier. Met een ei en grof gemalen boekweit worden er heerlijk kruidige hamburgers gemaakt.
Smakelijk en vrolijk gerecht zo rond het begin van de lente. Met overwinterde pompoen en yacon maakten we deze frisse risotto
Een verrukkelijk en snel te maken gerecht met heel veel shiitakes. Soms moet je wel, als je ze zelf op stam kweekt.
Pannenkoeken van kikkererwtenmeel is bijzonder makkelijk te maken. Ze hebben een hartige eigen smaak – beetje notig. Leuk om te vullen met groenten, of gewoon de groenten erop te leggen.