Spinazie-aardappel-paddenstoelcurry
Deze curry met aardappel, spinazie (Nieuw-Zeelandse spinazie of snijbiet) en paddenstoelen is snel gemaakt en bijzonder smakelijk. Met wat basmatirijst en een lik mangochutney is het helemaal af.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Deze curry met aardappel, spinazie (Nieuw-Zeelandse spinazie of snijbiet) en paddenstoelen is snel gemaakt en bijzonder smakelijk. Met wat basmatirijst en een lik mangochutney is het helemaal af.
Je hebt landwier in de tuin of niet. Dus aan de hand van Smaakvrienden Groenten deze risotto gemaakt met tuinbonen, landwier en scallops (kleine coquilles St Jacques). Uiterst smakelijk.
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Een eenvoudig en snel te maken Indiase curry met mungbonen of rode linzen en slangkalebas.
Komkommer zoetzuur inmaken is nog makkelijker dan augurken. Snijd ze in staven of reepjes en doe er kruiden bij en zoetzure azijn (azijn met suiker).
Als de vogels vinden dat ze rijp zijn, moet je ze snel plukken. Twee smakelijke jamrecepten van de appel- of aroniabes of gewoon aronia.
Courgette met gesnipperde rode ui en een dressing van goede olijfolie, citroensap en geperste knoflook. Daarover de geroosterde pijbnboompitten. Hoe simpel en lekker kan het zijn?
Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.
Courgettes in slierten gesneden en het als het ware spaghetti opdienen met een aanklevende saus van crème fraîche met knoflook en Spaanse peper.Een smakelijk tussengerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Betrekkelijk snel en lekker gerecht. Spaghetti-achtige slierten van courgette met een heel gewone bolognesesaus van rundergehakt, ui, knoflook en tomaat. En natuurlijk basilicum
Betrekkelijk eenvoudig recept om met sla risotto te maken. En wat erwtjes erbij. Voor de moestuinier eind juni – begin juli ideaal: de rest van de sla kan zo weggewerkt worden met de erwten uit de wat te groot geworden peultjes.
Mjum, mjum, mjum. Dit is erg lekker. In plat Nederlands: raapstelen, bonen en spaghetti. Maar dan wel cime di rapa, bijzondere Italiaanse raapstelen, en de lekkerste bonen die er zijn, de kievitsbonen.