Prei met rabarber
Een evenzeer verrassend als smakelijk als snel te bereiden groentegerecht van prei met rabarber, afgemaakt met ricotta, mosterd, honing en kappertappeljes.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een evenzeer verrassend als smakelijk als snel te bereiden groentegerecht van prei met rabarber, afgemaakt met ricotta, mosterd, honing en kappertappeljes.
Laat het groentenschap van de supermarkt links liggen. Een verdraaid lekkere risotto van wilde groenten, zoals bijvoorbeeld zevenblad, brandneteltoppen, daslook, paardenbloem, pimpernel, chicorei. Heerlijk. Aanrader. Maken!
Het lijkt een bizarre smaakcombinatie van rabarber en kikkererwten en munt, maar het maakt een verrassende soep. Kan volgens ons ook koud worden geserveerd.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Eenvoudige maar o zo smakelijk roerbakgerecht van radicchio (roodlof) met aardappelen en heuse Hongaarse salami.
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Neem wat harde tarwe (durum of semola) en een fikse hoeveelheid daslook. Met wat ei en peper en zout maken we daar ballen van. Knoedels. Nockerl. Knödel. Klöße. Duits dus.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Panna cotta met kastanjepuree, krokante hazelnoot erover met een druppeltje grappa. Een prachtig en onweerstaanbaar dessert!
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Aardperen op zijn autenthiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!