Paté van witte bonen
Eens helemaal anders. Een vegetarische paté van witte bonen, maar kan ook van andere bonen, zoals kievitsbonen worden gemaakt.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Eens helemaal anders. Een vegetarische paté van witte bonen, maar kan ook van andere bonen, zoals kievitsbonen worden gemaakt.
Smakelijke, snel en eenvoudig te maken bietensalade met hazelnoten, appel en geitenkaas. En natuurlijk een lekkere dressing.
Sicilaans gefrituurd "koekje" van gekruid kikkererwtenmeel. Makkelijk om te maken en een uiterst smakelijk hapje vooraf.
Linzenbrood is een dikke afgekoelde brei van linzen met o.a. wortel, bleekselderij, tomaat. Erg lekker als hapje erbij.
Naast hopscheuten zijn ook de toppen van de hop goed eetbaar. En langer oogstbaar, tot de bloei begint. Deze spaghetti met hoptoppen is lekker en vooral leuk om te zien: groen-wit
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Een aparte en frisse salade van linten komkommer en gehalveerde kruisbessen. Leuk om zo te serveren.
Knopkruid kan een plaag zijn. Het is een veel voorkomend "onkruid". Maar het is goed als groente te gebruiken. Bovendien heel gezond. Bijvoorbeeld in deze courgettesoep. Smaakt uitstekend.
Roomboter met overwegend zuring, om mooie plakjes van te snijden en op een stuk warme vis (bijv. zalm) te serveren. Eenvoudig zelf te maken.
Aardse smaken van gewokte zilverstelen (snijbiet), bleekselderij, groene paprika en een scheutje donkere sojasaus. Eigenlijk verdraaid lekker.
We hadden al de paprikasaus en dan is dit makkelijk en ontzettend lekker. Simpel en smaakvol witte vis, peultjes en de saus. Jummie.