Groenlof met seitan
Snelrecept. Nu eens geen groenlof in de stamppot, maar geroerbakt met seitan. Lekker bitter en, raar maar waar, Thaise chilisaus gaat er als tegenhanger van de smaak goed bij.
Snelrecept. Nu eens geen groenlof in de stamppot, maar geroerbakt met seitan. Lekker bitter en, raar maar waar, Thaise chilisaus gaat er als tegenhanger van de smaak goed bij.
Uitstekend vegetarische soep. Als maaltijd of vooraf. Met kidneybonen en middenin een lepel yoghurt met limoen en koriander.
Makkelijke en o zo smakelijke ovenschotel van tortellini met radicchio in een bechamelsaus en uiteraard met kaas erover.
Betrekkelijk eenvoudige, basic taart met bieten en die met allerlei kruiden en noten mooi op smaak gebracht kan worden. Wij gebruikten salie.
Kleine zoete hap. Een deeg van kokos met saffraan en suiker. Daarop noten. Lekker en ontzettend machtig, dus maak er niet te veel van.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Die grote olijfkomkommers zijn heerlijk. Past ontzettend goed in met pompoen in deze risotto. Erg lekker, al zeggen we het zelf.
Achocha's (of caigua's) zijn grote olijfkomkommers. Dit is – of lijkt op – een recept uit de Volkskeuken van Peru. Heel Zuid-Amerikaans, met achoha, tomaat, aardappel.
Prachtig boerse ovenschotel met borlottibonen (kievitsbonen) en polenta. En pancetta, natuurlijk. Heerlijk.
De grotere olijfkomkommers noemen we achocha. Het Zuid-Amerikaanse woord voor de grotere vruchten, die nog weinig met een olijf gemeen hebben. Dit is een puik recept. Vooralsnog alleen voor de moestuiniers, want de vruchten zijn niet in de handel te krijgen.
Een klassieker uit eigen tuin: spinazie met pestosaus. Op pasta. 't blijft 'skoftig lekker'.
Smakelijke en eenvoudig te maken salade op basis van aardappels. Met kappertjes, ingelegde citroen, olijven en artisjokharten.