Bietensalade met makreel
Verrukkelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken bietensalade van chioggia-biet, aardappel, makreel en een drupje balsamicoazijn.
Verrukkelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken bietensalade van chioggia-biet, aardappel, makreel en een drupje balsamicoazijn.
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
Een verukkelijke pompoenrisotto, gemaakt met hulp van Smaakvrienden. Met een snufje kaneel en zachte geitenkaas. Een dooreetrisotto.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Heerlijke stoofschotel (tajine, zo u wilt) van pompoen en zoete aardappel en veel Noordafrikaanse kruiden.
Simpel. Anders en zeer smakelijk. Scorzonera is Italiaans. Pappardelle of tagliatelle ook. Dus de Italiaanse keuken met wintergroente.
Makkelijke, stevige en lekkere bonensoep. Ook wel bijzonder, want dit recept blijkt vrij uniek (op Internet).
Heerlijke soep met veel peterselie, prei en pastinaak. Eenvoudig te maken en o zo lekker.
Eenvoudige en lekkere salade van schorseneren, augurk, rode ui, kappertjes en wat bieslook en peterselie. Een half uurtje werk.
Een fraai en heel eenvoudig te maken gerechtje met schorseneren, ei en slagroom. Even in de oven en dan kan je er flan smikkelen.