Orecchiette met cime di rapa
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!
Te simpel voor woorden, maar ontzettend lekker: aardappelpuree met spekjes en daar raapstelen op het laatst doorheen geschept. Direct serveren.
Groentenbouillon met in dunne repen gesneden pannenkoeken met zevenblad. Dat is eens wat anders.
Smaakvolle, kruidige soep van zevenblad met wat aardappel en groentenbouillon. Als makkelijke maaltijd voor in het weekeinde. Bijvoorbeeld.
Altijd lekker. Niet voor niets een klassieker van gekookte asperges met gesmolten boter en gekruimeld hardgekookt ei.
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.
Een mix van "onkruid" bereid als spininazie met tortellini. Erg gezond en vrij te plukken uit de tuin of de wilde natuur.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.