(Wilde) tuinkruidensoep
Simpele en smakelijke soep met kikkererwten, zevenblad, brandnetel, lavas en Roomse kervel.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Simpele en smakelijke soep met kikkererwten, zevenblad, brandnetel, lavas en Roomse kervel.
Een bakplaatgrote koek van yoghurtbeslag en daarover stukken rabarber en amandelen. Heerlijk.
Verrukkelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken bietensalade van chioggia-biet, aardappel, makreel en een drupje balsamicoazijn.
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
Een verukkelijke pompoenrisotto, gemaakt met hulp van Smaakvrienden. Met een snufje kaneel en zachte geitenkaas. Een dooreetrisotto.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Heerlijke stoofschotel (tajine, zo u wilt) van pompoen en zoete aardappel en veel Noordafrikaanse kruiden.
Simpel. Anders en zeer smakelijk. Scorzonera is Italiaans. Pappardelle of tagliatelle ook. Dus de Italiaanse keuken met wintergroente.
Makkelijke, stevige en lekkere witte bonensoep met Hollandse garnalen. Ook wel bijzonder, want dit recept blijkt op het Internet vrij uniek.
Heerlijke soep met veel peterselie, prei en pastinaak. Eenvoudig te maken en o zo lekker.