Spinazietaart met tomaten
Een half uurtje heeft u nodig om deze quiche te maken. Smaakt uitstekend. Verse spinazie met wat tomaat (en zongedroogde tomaat), ui en knoflook. En een laagje Parmezaanse kaas.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een half uurtje heeft u nodig om deze quiche te maken. Smaakt uitstekend. Verse spinazie met wat tomaat (en zongedroogde tomaat), ui en knoflook. En een laagje Parmezaanse kaas.
Cime di rapa is een mooie voorjaarsgroente. Het hangt tussen grove raapstelen en broccoletti ing. Heel Italiaans. Dus ook dit recept dat snel te maken is en erg smakelijk.
Radijssoep is een uiterst smakelijke soep van, zoals de naam zegt, radijsjes en hun loof. Kan gecombineerd worden met allerlei extra’s als spekjes, kaas of mierikswortel.
Simpele en smakelijke soep met kikkererwten, zevenblad, brandnetel, lavas en Roomse kervel.
Een bakplaatgrote koek van yoghurtbeslag en daarover stukken rabarber en amandelen. Heerlijk.
Verrukkelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken bietensalade van chioggia-biet, aardappel, makreel en een drupje balsamicoazijn.
Witlof uit eigen tuin. Als tarte tatin met blokjes zoete appel en wat smaakvolle kaas. Oh, wat is dat lekker.
Een verukkelijke pompoenrisotto, gemaakt met hulp van Smaakvrienden. Met een snufje kaneel en zachte geitenkaas. Een dooreetrisotto.
Eenvoudig taartje gevuld met aardperen en champignons. En peterselie. Koud, de volgende dag, nog lekkerder!
De meest authentieke vorm van de Nederlandse (!) hutspot komt uit een Spaans kookboek. Uspot. Een heel mooi en volsmakend gerecht.
Levertjes van wilde eend. Met linzen en een sherrysaus. En daarop een toef rode uienconfit. Een goddelijk gerecht. Met dank aan Marcel.
Heerlijke stoofschotel (tajine, zo u wilt) van pompoen en zoete aardappel en veel Noordafrikaanse kruiden.