Saus van olijfkomkommer en garnalen
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Van grote olijfkomkommers (caigua's) is ook een uitstekende saus te maken. In ons geval met grote garnalen op couscous.
Die grote olijfkomkommers zijn heerlijk. Past ontzettend goed in met pompoen in deze risotto. Erg lekker, al zeggen we het zelf.
Achocha's (of caigua's) zijn grote olijfkomkommers. Dit is – of lijkt op – een recept uit de Volkskeuken van Peru. Heel Zuid-Amerikaans, met achoha, tomaat, aardappel.
Prachtig boerse ovenschotel met borlottibonen (kievitsbonen) en polenta. En pancetta, natuurlijk. Heerlijk.
De grotere olijfkomkommers noemen we achocha. Het Zuid-Amerikaanse woord voor de grotere vruchten, die nog weinig met een olijf gemeen hebben. Dit is een puik recept. Vooralsnog alleen voor de moestuiniers, want de vruchten zijn niet in de handel te krijgen.
Een klassieker uit eigen tuin: spinazie met pestosaus. Op pasta. 't blijft 'skoftig lekker'.
Smakelijke en eenvoudig te maken salade op basis van aardappels. Met kappertjes, ingelegde citroen, olijven en artisjokharten.
Dhansak is een soort linzencurry van de Indiaase Parsi. En dit is heel erg lekker: met suikermaïs, tomaten, mangochutney en vers korianderblad. Smullen!
Een verrukkelijke riscotto met verse suikermäis, garnalen en koriander. Wat moeten we nog meer zeggen?
Goddelijk! Een heerlijk hapje vooraf aan een goed maal, of bij een glas wijn. Omgekeerd gebakken taartje van tomaat en basilicum.
Een smakelijke cake die natuurlijk extra gezond is vanwege de bieten die er in zijn verwerkt. Geen roomboter, maar wel heel pure chocolade.
Makkelijk en zeer smakelijk: risotto met stukjes snijboon. En tomaat. Ook een goed doordeweeks vegetarisch maal.