Kabak Mücver
Heerlijke en makkelijk te maken courgettekoekjes. Het heet van Turkse origine te zijn. En dat is een uitstekende keuken.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Heerlijke en makkelijk te maken courgettekoekjes. Het heet van Turkse origine te zijn. En dat is een uitstekende keuken.
Heerlijk frisse koude "soepje" van komkommer, appel, dille en yoghurt of kwark. Met een zalmstokje.
Verse kapucijners zijn niet te versmaden. Nu eens niet met spekjes of iets dergelijks, maar met ansjovis en verse basilicum.
Betrekkelijk eenvoudig te maken salade met, door de makreel, een verrassend smaak.
Smaakvolle quiche van allerlei uit de moestuin: kleine courgettes met bloem, snijbiet, peultjes, erwtjes. Met beslag van ei en ricotta.
Deze frittata is een niet te versmaden lunchgerecht van courgette, tijm, basilicum en natuurlijk met eieren.
Mits je alle spullen in huis hebt, is dit een betrekkelijk makkelijk te maken en erg lekkere aardbeientaart. IJskoud de lekkerste.
Betrekkelijk eenvoudig te maken en ontzettend lekkere variant op de klassieke clafoutis met kersen. Maar nu met rabarber.
Uiterst smakelijk groentegerecht met vis: lamsoor met ras al hanout. Snel te maken.
Erg lekker en makkelijk te maken rabarberdessert. Zeker voor wie van kardemom houdt. Jummie.
Penne met stridolo. Zo noemen de Italianen de scheuten van de blaassilene. Een vaste plant; een groente die o.i. in meer moestuinen mag staan. Dit is een heerlijk gerecht.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.