Salade koolrabi, peultjes en altramuces
Een snelle vegetarische salade van koolrabi en peultjes. En lupinebonen als u die heeft. Lekker met wat in bouillon gekookte bulgur. Of rijst.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een snelle vegetarische salade van koolrabi en peultjes. En lupinebonen als u die heeft. Lekker met wat in bouillon gekookte bulgur. Of rijst.
Snijbiet op zijn Chinees. Met noedels, sojasaus en het rode pepertje. Makkelijk en lekker. (Vinden wij.)
Frisse, knapperige sla en daarop lauwwarme peultjes met een mosterddressing. Gegarneerd met wat gebakken reepjes tofu. Een lekkere vegetarische salade.
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
In olie gegaarde asperges zijn erg lekker. In olie tot 90 graden duurt het een half uur. En helemaal niet vet!
Smakelijke taart met deeg van amandelmeel en een vulling van rabarber onder zoete gelei. Met kardemom.
Licht pittige hap van verse spinazie met kikkererwten. Een tapa uit Sevilla. Maar ook goed in de Nederlandse keuken.
Smakelijke en makkelijke quiche met venkel, appel en spek. Met verwijzing naar een vegetarische tarte tatin met venkel, appel, honing, noilly prat en geitenkaas.
Stridoli in het Italiaans, sculpit in het Engels en blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo, wat champignons en Parmezaanse kaas.
De klassieke witlofsla een tikje anders, met appel en "a touch of" laos.