Tunesisch schapenvlees met aubergine
Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een goddelijk gerecht van schaapsvlees met aubergines. En amandelen. En gedroogde abrikozen en…
Slow cooking ten voeten uit. Een verrukkelijke ovenschotel van snijbietstelen (zilverstelen) in een tomaten-wortelsaus. Met een laagje kaas.
Eenvoudig stamppot met verse maïskorrels en aardappels. Een pepertje, een uitje, wat oregano en komijn maken het af.
Een andere deegbodem in deze snelle en smakelijke taart van snijbiet en matses. En ei, dat is ook wezenlijk om "de boel bij mekaar te houden".
Hoe simpel en lekker kan een gerecht met snijbiet en tomaten wel niet zijn? Heel Spaans, maar ook gewoon heel internationaal. Vegetarisch en op wat rijst.
Uiterst smakelijke Spaanse stoofpot met schapenvlees, paprika, sperziebonen en aubergine. Eet meer schaap!
Heerlijke klassiek Italiaanse taart van aardappel, sperziebonen en marjolein (oregano). Natuurlijk met Parmezaanse kaas.
Eenvoudige doch lekkere soep van komkommer met dille. En een aardappel, ui en teentje knoflook.
Leuk voorgerecht met pijnboompitten, basilicum, courgette, feta en basilicum èn gegeleerde gazpacho of tomatensaus.
Heel erg lekker: pasta met sperziebonen. Makkelijk en subtiel: Italiaans, dus. Met wat tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas.
Verrukkelijk (voor-)gerecht met verse kapucijners op een bedje van rucola, met oude schapenkaas en druppels echte balsamico.
De pasta is strapizzi, driehoekige lapjes deeg. Een simpel en lekker origineel Italiaans gerecht met tuinbonen.