Spinaziesaus met ricotta en ham
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Gemengde sla op Spaanse wijze; met chorizo, paprika en croutons. Voor een goede lunch of, waarom niet, als zomers avondmaal.
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Blad en stelen van snijbiet, Puy linzen en tomaten zijn de belangrijkste ingredienten van deze boeiende schotel. Trek er maar twee uur voor uit; dit is het ware slow food.
Radijsjes met fijngesneden venkel en sinaasappel als een salade, aldus Thom van Steenis.
Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.
Forse salade van radijs, ui, peterselie, knoflook en verse koriander.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Radijzensalade uit de Oekraïene. Met lente-ui of bosui, dille, cayennepeper en paprikapoeder.
Gekneusde radijzen in een dressing van sojasaus, sesamolie, knoflook en azijn. Oosters. Als salade bij de maaltijd of als hapje vooraf.
Radijsjes als borrelhapje of gewoon vooraf, gemarineerd met wat sojasaus.
Rijst met zwarte bonen, kaneel en sinaasappel. Dat zijn de belangrijkste ingredienten van dit Spaanse gerecht. De zwarte bonen zijn de Moren. De witte rijst de Christenen. De vraag is: welke heeft meer smaak?