Ossobuco
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.
Een taart van aardappels met wat brood en basilicum. Erop sperziebonen met stukjes tomaat. Je zou het haast 'aardappel anders' noemen.
Verse maïskorrels in room in de oven. Als voorgerecht of nagerecht? “Het lekkerste recept voor verse maïs, zelfs beter dan maïs zo van de kolf eten,” schrijft Jane Grigson.
Lekkere, ietwat boerse salade van aardappels, sperziebonen, uitgebakken spek en peterselie. Voor als de dagen iets minder zomers zijn.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.
Redelijk vlot te maken gerecht van penne met saus van gebakken courgettes, pistaches, peterselie en wat geraspte Parmezaan.
Hoe leuk is dat? Een tarte tatin van aardappels en courgettes met verse kruiden. Dat is eens een andere courgettetaart.
Gezonde en voedzame zomerse vegetarische salade van kikkererwten, komkommer, tomaat en olijven.
Deze koude salade van gestoofde spinazie met olijven en gekonfijte citroen is ook heel goed met snijbiet te maken. Juist in de zomer!
Gestoofde spinazie of snijbiet met olijven en gekonfijte citroen als een heerlijk koud bijgerecht.
Een mengsel van snijbiet, rozijnen en fèta of geitenkaas verpakt in krokant filodeeg. Iets heel anders en bijzonder.