Gratin van pastinaak en champignons
Een pastinaakrecept waar ik zelf wel over te spreken ben. Maar smaken verschillen.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een pastinaakrecept waar ik zelf wel over te spreken ben. Maar smaken verschillen.
Een zeer smakelijke hutspot, zonder peen, wel met pastinaak, aardappels en linzen. (En spekjes). Een theelepel koriander maakt het af.
De originele hutspot van voor de tijd van de aardappelen: pastinaak, wortel, witte bonen, ui. Spek en klapstuk. En als het kan nog varkenspootjes.
Eenvoudige soep van pastinaak met garam masala en evt wat sherry. Na vijf jaar eindelijk eens gemaakt.
Lekkere herfstsoep.
De zoetige appel in de soep met curry-smaak is een heerlijk contrast.
Is dit niet de basis komkommersla?
Uitstekend smakende komkommersalade met een zoetzure dressing met daarover Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Subliem koud gerechtje van tot tagilatelle gesneden komkommer en saus van tomaten.
Precies wat de naam zegt: een pastasalade van penne met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas erover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.
Basic food. Lekker.
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.