Quiche van raket en prei
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.
Raket of raketsla is de Nederlandse naam voor het Italiaanse rucola. Simpele sla met goede olijfolie en wat grof zeezout.
Rucola, pijnboompitten, geitenkaas zijn de basisingrediënten voor deze pesto.
en ook met kaneel, kruidnagelen, ui en ciderazijn.
Van een compote kan je ook jam maken.
Een dessert. Een mousse. Ruim vantevoren maken.
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.