Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Lasagne
Een heerlijke vegetarische lasagne. Is niet snel klaar.
Gebakken aardperen met spekjes
Een eigen recept dat snel klaar is.
Gebakken aardperen
Een klassiek Italiaans gerecht: aardperen in schijven met wat knoflook en peterselie.
Topinambour met champignons of cantharellen
Een mooi herfstgerecht van aardperen en paddestoelen; ook in 1930 wisten ze al wat lekker is.
Topinambour met kaas
Een lekkere schotel van een recept uit 1931. Aardpeer, selderij, wortel, ui en kaas. En evt. prei.
Topinambour in saus
Een recept uit de eerste helft van de vorige eeuw. In een papje van melk en bloem.
Haringsalade 2
Bij nader inzien 'eigenlijk verdomd lekker'
Gesmoorde spitskool
Kort geroerbakte spitskool met karwij en komijn, een lekker beetgaar groentegerecht.
Roergebakken spitskool met kokos
Een o zo smakelijk en betrekkelijk snel en eenvoudig te maken Aziatische spitskoolbereiding. Met witte vis of grote garnalen.
Spitskool met zeekraal
Met champignons en paprika. Serveren met bijv. kabeljauw en rijst.
Spitskoolsalade
Eenvoudige salade met een appel en een ei.