Spinaziesaus met ricotta en ham
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Mojama is gedroogde tonijnlende. Het komt uit zuidelijk Spanje (Cadiz). Het smaakt goddelijk. U kunt het, met wat olijfolie, als tapa serveren. Of in dit verrukkelijke voorgrecht. (En als u in Spanje komt: grof inslaan, dat spul. Het is zeer goed houdbaar.)
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Heel lekker en basic: gebakken/gewokte spinazie met knoflook
Een paté of terrine die warm, als voorgerecht, wordt gegeten
gevuld met spinazie, courgette en ricotta. Het duurt eventjes eer het klaar is, maar dan heb je ook wel iets om voor te zetten.
Dit gerecht kan je 's ochtends al maken. Heerlijk als salade bij bijv. de barbecue.
In knoflook gesmoorde spinazie en dat gekookt met rijst. Dan nog wat pijnboompitten en een scheut citroensap. Iets dat de farao’s ook gegeten zouden hebben? Het is wel erg lekker.
Een bijzonder gerecht, dat koud ook heel lekker is.
Spinazie in kokosmelk met tomaat en kerrie. Daarnaast kruidige aardappel. Erg lekker en niet moeilijk om te maken.
Een heerlijke vegetarische lasagne. Is niet snel klaar.
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.