Japanse kornoelje gelei
We koken de vruchten van de Japanse kornoelje plat, voegen er wat smaakmakers aan toe en door goed te fileren houden we wat potjes gelei over.
We koken de vruchten van de Japanse kornoelje plat, voegen er wat smaakmakers aan toe en door goed te fileren houden we wat potjes gelei over.
Een verrukkelijke jam of marmelade, gemaakt van citre (ook: gigérine genoemd). Een onbekend familielid van de watermeloen.
Verrukkelijke marmelade, compote of jam, geef er maar een naam aan. Maar het zijn kruisbessen met steranijs. Hmmm
Verrukkelijke confituur met frisse sinaasappelsmaak. Maar de toevoeging van yacon houdt het suikergehalte laag. Dubbel gezond.
Eenvoudige basis tomatensaus met, uiteraard, veel tomaten en ook sjalotten, knoflook, bleekselderij en oregano. Goed in de voorraadkast voor de winter.
Pesto van zuring met pistachenoten, knoflook en wat peterselie. En wat meer. Smaakt uitstekend, gaat goed samen met bijvoorbeeld vette gerechten.
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Voor een frissen zwarte bessenjam minder suiker dan vaak aanbevolen. Het meeste werk is het wassen van de bessen en het ontdoen van steeltjes.
We beschrijven twee manieren om sap te koken. Dit kan in principe voor allerlei vruchtensoorten.
Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Een makkelijke, snelle chutney van mango, ciderazijn en wat kruiden.