Velouté
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Het is makkelijk om tamme kastanjes te pellen. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water.
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….
Voor een frissen zwarte bessenjam minder suiker dan vaak aanbevolen. Het meeste werk is het wassen van de bessen en het ontdoen van steeltjes.
Knopkruid kan een plaag zijn. Het is een veel voorkomend "onkruid". Maar het is goed als groente te gebruiken. Bovendien heel gezond. Bijvoorbeeld in deze courgettesoep. Smaakt uitstekend.
Deze koolsalade met noten is lekker fris en eenvoudig te maken. Je kunt walnoten gebruiken en ook pistaches. Met wat fris zuur en pit heb je een smakelijk maal.