Daslookspätzle
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Er is in elke keuken een aantal vaste waarden. Zoals verse peper uit de molen, geen krulpeterselie, maar platte peterselie. Of knoflook minstens een kwartier van te voren hakken of persen. Van die dingen die je altijd doet of gebruikt.
Een saus, een gebonden romige soep van groentebouillon, eigeel en room dat als basis in veel gerechten kan worden gebruikt.
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Het is makkelijk om tamme kastanjes te pellen. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water.
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken.