Zwarte bessenlikeur
Likeur van zwarte bessen voor degenen die een struik kunnen leeghalen, want er gaat wat blad bij. En 95% alcohol. Misschien moeten we het onze eigen crème de cassis noemen.
Likeur van zwarte bessen voor degenen die een struik kunnen leeghalen, want er gaat wat blad bij. En 95% alcohol. Misschien moeten we het onze eigen crème de cassis noemen.
Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Wat te doen met brandnetels in de tuin. Het is een waardplant voor veel vlinders; ze prikken; ze woekeren. Je kunt er ook lekkere soep van koken.
Pasta koken is een kunst, een wetenschap. Als je deze instructies volgt en weet waarom, gaat het voortaan goed.
Voor de koks onderons, een beknopt overzicht van Amerikaanse maten, uitdrukkingen en producten.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Bijzonder smakelijke bereiding van schorseneren met pasta gekookt in rode wijn. Met noten, kaas, dragon en peterselie.
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.