Soepje met butternut squash
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Soep van suikermais. Moestuiniers gebruiken heel verse mais, anderen diepvriesmais. Voedzame soep die heet of koud (en dan ook wel heet, op andere wijze) kan worden gegeten.
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Spelt is een heerlijk glutenvrij graan. Dit is een salade waarmee vrij kan worden gevarieerd: erwten, kapucijners of tuinbonen. En gegarandeerd succes!
Zowel het blad als de stengel van de snijbiet worden in dit verrassend lekkere couscousgerecht gebruikt. Kan natuurlijk ook met spinazie. Maar dat heeft amper stengel.
Verse of jonge kapucijners in een saus met sinaasappel. Spannend en lekker.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn op een saus van courgette met wat wortel.
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.