Artisjok koken
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Relish of confit van radijs met sinaasappel en citroen. Roze van kleur, zoet en scherp van smaak. Voor bij de vis, lamsvlees, brood of een stukje kaas.
Wat te doen met brandnetels in de tuin. Het is een waardplant voor veel vlinders; ze prikken; ze woekeren. Je kunt er ook lekkere soep van koken.
Pasta koken is een kunst, een wetenschap. Als je deze instructies volgt en weet waarom, gaat het voortaan goed.
Voor de koks onderons, een beknopt overzicht van Amerikaanse maten, uitdrukkingen en producten.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Bijzonder smakelijke bereiding van schorseneren met pasta gekookt in rode wijn. Met noten, kaas, dragon en peterselie.
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.