Snijboontjes met citroen
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.
Azijn maken is makkelijk. Maar het moet wel in de zomer gebeuren, want dan is het voldoende warm. Bewaar uw resten wijn en maak uw eigen azijn.
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Gedronken bij Corinne en Jan-Willem. In de zon, in hun tuin, aan de oever van de IJssel. Een geweldige ambiance en deze thee smaakte (dus) uitstekend.
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Chocolademousse is een klassieker en een goede mousse geen grote kunst om te maken. Twee recepten.
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.