Zuppa fredda di cetrioli
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Spelt is een heerlijk glutenvrij graan. Dit is een salade waarmee vrij kan worden gevarieerd: erwten, kapucijners of tuinbonen. En gegarandeerd succes!
Zowel het blad als de stengel van de snijbiet worden in dit verrassend lekkere couscousgerecht gebruikt. Kan natuurlijk ook met spinazie. Maar dat heeft amper stengel.
Verse of jonge kapucijners in een saus met sinaasappel. Spannend en lekker.
Een kort gekookte koolrabi in reepjes met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.
Spannend en makkelijk: snijbonen met ingelegde citroen. Een simpel gerecht en leuker of lekkerder kunnen we het niet maken.
Azijn maken is makkelijk. Maar het moet wel in de zomer gebeuren, want dan is het voldoende warm. Bewaar uw resten wijn en maak uw eigen azijn.
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.