Leek and potatoe pie
Prei en aardappel als een taart in bladerdeeg. So typical Brittish. Al met al een uurtje, waarvan een dik half uur in de oven.
Prei en aardappel als een taart in bladerdeeg. So typical Brittish. Al met al een uurtje, waarvan een dik half uur in de oven.
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
De eigen caponata di melanzane is verrukkelijk.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met courgettes, tomaat en basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag vantevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Jam van aardbeien (überhaupt jam van vruchten) is niet moelijk te maken. Schone lege potjes, zoetstof (appeldiksap, oersuiker) en een geleermiddel. En snel klaar.
Rösti, maar nu niet louter aardappel maar ook wat pastinaak erdoor. Dat geeft een mooi smaakeffect. Heerlijk gerecht.