Meer
Zuurkool maken
Zelf zuurkool maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor iets meer dan een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Als je het zelf doet, weet je wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is uiteindelijk ietsje goedkoper.
Soepje met butternut squash
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Wortelen met marsala
Schijfjes wortel, liefts bospeen, eerst wat gesmoord in roomboter en daarna ingekookt met een glas marsala. Dit is erg lekker!
Maïssoep
Soep van suikermais. Moestuiniers gebruiken heel verse mais, anderen diepvriesmais. Voedzame soep die heet of koud (en dan ook wel heet, op andere wijze) kan worden gegeten.
Zuppa fredda di cetrioli
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
Spelt-erwtensalade
Spelt is een heerlijk glutenvrij graan. Dit is een salade waarmee vrij kan worden gevarieerd: erwten, kapucijners of tuinbonen. En gegarandeerd succes!
Couscous met snijbiet
Zowel het blad als de stengel van de snijbiet worden in dit verrassend lekkere couscousgerecht gebruikt. Kan natuurlijk ook met spinazie. Maar dat heeft amper stengel.
Verse kapucijners met sinaasappelsaus
Verse of jonge kapucijners in een saus met sinaasappel. Spannend en lekker.
Zachte koolrabisalade
Een kort gekookte koolrabi in reepjes met een mayonaise-mosterd dressing en, zo je wenst, wat peterselie of verse tijm. En voor de omnivoren mag er ook nog ham door.
Pistaches-rucola-pesto
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Walnoten-rucola-pesto
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.