Pesto van zevenblad
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Zevenblad is een van de meest gezonde groenten. En pesto ervan smaakt uitstekend. Doe er nog wat brandneteltoppen en daslookblad door en je hebt een gezond smeersel.
Goddelijke vegetarische stoofpot met, ja, pompoen, courgette en venkel. Voor de vroege herfst.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond. (Het is eigenlijk rösti met knopkruid.)
Bijzonder en verrassend. Een smakelijk pastagerecht van snijbiet èn de stengels, krenten, olijven, fèta en eroverheen knoflookchips.
Verse kapucijners zijn heerlijk. En dit is een eenvoudig recept met een sausje van room en mosterd. Niet te versmaden.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Knopkruid is geen onkruid. Alleen we weten niet dat dit een Zuid-Amerikaanse groente is. Je kunt er bijvoorbeeld uitstekende pesto van maken. (Echte pesto is met basilicum. We vervangen het door het blad van knopkruid.)
Een mooi, robuust uitgevoerd kookboek met vegetarische gerechten. Auteur Jorun Verheyden is weg van groenten en dat blijkt uit de recepten. Vegetariërs hebben het niet slecht….