Frittata met courgette en basilicum
Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.
Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Deze gratin van aardbeien en rabarber is een verrukkelijk sterrenkokrecept. Zo eenvoudig te maken en o zo mooi in de periode dat de aardbeien rijp zijn en de rabarber nog is te plukken..
Eenvoudig en bijzonder lekker: aardbeien in balsamico-azijn. De Fransen schijnen het te doen met rode wijn-azijn.
Rösti, maar nu niet louter aardappel maar ook wat pastinaak erdoor. Dat geeft een mooi smaakeffect. Heerlijk gerecht.
Een soort basispompoensoep waar helemaal niets mis mee is. Kan zo worden gegeten of verder opgeleukt met wat andere groenten.
Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Hollandse pot voor de winter. Naast de gebruikelijke ingrediënten wat korianderpoeder en gehakte peterselie.