Pistaches-rucola-pesto
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Noten zijn eigenlijk vruchten. Maar de eiwitten en vetten kunnen in de maaltijden ze de rol van vlees vervangen. Hier vind je de recepten met noten.
Rucola, geroosterde pistachenootjes en wat pijnboompitten. Plus oude kaas.
Rucola (raket of raketsla), walnoten, knoflook en Parmezaanse kaas zijn de hoofdingrediënten voor deze pesto. Een goede manier om het teveel aan rucola weg te werken.
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.
Experiment dat kennelijk wel in de smaak is gevallen, meen ik. De taart wordt in eerste instantie bol, maar zakt bij afkoelen in. Dat is niet verwonderlijk, want het heeft veel van een soufflé.
Een makkelijk te maken, vegetarische paté.
Een cake van quinoa, appel en walnoten. Heel apart.
Volgens mij is dit een vergeten visgerecht. Een oubollig imago, waarschijnlijk. Maar het was gewoon zmikkelen & zmullen.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
De winter is de tijd voor de veldsla. Dit is een recept voor een uitzonderlijke salade: met walnoten en Parmezaanse kaas. Zo mag het heel lang winter blijven.
Witlof, appel, hazelnoten en gedroogde abrikozen. En….
Een heerlijke en snel te bereiden vegetarische schotel van spitskool, noten, rozijnen appel (of yacon) en kruiden (o.a. munt)(. Als hoofdgerecht of bijgerecht.
Een stevige herfstsoep met tamme kastanjes, chorizo (optioneel, kan ook vegetarisch) en een pepertje. Wat wil een mens nog meer als het buiten regent en de wind om het huis giert?