Pastasaus met courgette, tomaat en basilicum
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
De topper van alle courgettegerechten. Elisabeth David schrijft ‘… dit ongewone subtiele gerecht…’. En dat is het.
Een eenvoudig en subtiel recept van een sterrenkok.
Taartje van geitenkaas en cavolo nero. Leuk en bijzonder bijgerechtje. (Meestal kan cavolo nero vervangen worden door boerenkool. Misschien ook voor dit taartje?)
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.
Ik heb de zuurkoolpot uit de kelder gehaald en het is uitstekend. Een goede extra invulling voor deze periode van groenteschaarste.
Een eigen, subtiele creatie.
Voorwaar de lekkerste zuurkool die er is.