Gurgulion
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.
Uitstekend gerecht voor het late voorjaar, de vroege zomer.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een heel eenvoudige salade van courgette, peterselie, wat peper uit de molen erover en citroensap. Koud eten en een lekker glas witte wijn erbij…..
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.
Heel eenvoudige en o zo smakelijke zomerse ovenschotel van tomaten en courgetteplakken, bestrooid met gesnipperde basilicum.
De topper van alle courgettegerechten. Elisabeth David schrijft ‘… dit ongewone subtiele gerecht…’. En dat is het.
Een eenvoudig en subtiel recept van een sterrenkok.
Taartje van geitenkaas en cavolo nero. Leuk en bijzonder bijgerechtje. (Meestal kan cavolo nero vervangen worden door boerenkool. Misschien ook voor dit taartje?)
Een subtiel pastagerecht met cavolo nero c.q. palmkool en kikkererwten. Kan ook met spinazie of snijbiet.
Ribollita betekent herkookt, opnieuw gekookt. Het is een ontzettend lekkere Toscaanse maaltijdsoep met cavolo nero (palmkool). Een dag van tevoren beginnen met het weken van grote witte bonen.