Savooiepannenkoekjes
Een bijzonder en lekker gerecht van dikkere pannenkoeken met kool en daarover een gebakken ei met kaas
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een bijzonder en lekker gerecht van dikkere pannenkoeken met kool en daarover een gebakken ei met kaas
Verrassend smakelijke quiche die misschien koud de volgende dag nog lekkerrrrrrrderrrr is. De gerookte makreel geeft de extra pep.
Een verrassend smakelijke schotel van gesmoorde venkel en ui met kokosmelk en dunne plakken zoete aardappel.
Een verrukkelijk zacht soepje van witlof/witloof met een beet van fijngesneden lof en peterselie.
Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Een betrekkelijk eenvoudige maar o zo smakelijke schaal gebakken groenten uit de oven. Afmaken met wat walnoten en feta
Doodsimpel en erg lekker: schijven butternut squash met wat kruiden in de oven, serveren met een dotje sla en een halve bol burrata.
Dun gesneden venkel en venkelzaadjes met wat uitgebakken spek en tomaten maken een smakelijke pastasaus. Kaas erover, klaar.
Uiterst smakelijke saus van pompoen, met salie, tijm en varkensgehakt. Zo kom je ook van het teveel aan pompoensoep af.
In het Italiaans klinkt het nog lekkerder, een uiterst smakelijk groentegerecht van gesmoorde venkel, verse kievitsbonen, wat ui, knoflook en salie. En tomaat!
Blokjes schapenlever op de wijze zoals op Sri Lanka of in Tamil Nadu, in een heerlijke massala saus met vooral veel kruiden.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.