Pasta met venkel en spek
Dun gesneden venkel en venkelzaadjes met wat uitgebakken spek en tomaten maken een smakelijke pastasaus. Kaas erover, klaar.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Dun gesneden venkel en venkelzaadjes met wat uitgebakken spek en tomaten maken een smakelijke pastasaus. Kaas erover, klaar.
Uiterst smakelijke saus van pompoen, met salie, tijm en varkensgehakt. Zo kom je ook van het teveel aan pompoensoep af.
In het Italiaans klinkt het nog lekkerder, een uiterst smakelijk groentegerecht van gesmoorde venkel, verse kievitsbonen, wat ui, knoflook en salie. En tomaat!
Blokjes schapenlever op de wijze zoals op Sri Lanka of in Tamil Nadu, in een heerlijke massala saus met vooral veel kruiden.
Bijzonder smakelijk gerecht met om het even welke spinazie, de walnoten en funghi poricini (klinkt veel lekkerder) en een saus met drie kazen.
Traditioneel Italiaanse saus van borlottibonen (of kievitsbonen) met o.a. pancetta en salie. Ontzettend lekker over de pasta, al zeggen we het zelf.
Een stevige Spaanse boerensoep met Nederlandse kievitsbonen (of Italiaanse fagioli borlotti), boudin noir en chorizo. Zeer smakelijk
Betrekkelijk eenvoudig te maken gerecht met (verse) kievitsbonen – nee: fagioli borlotti klinkt veel smakelijker. En met wat salie is het helemaal niet te versmaden.
Een pastasaus van voornamelijk bleekselderij maar ook met wat linzen en tomaat. Maakt een uitstekend vegetarisch gerecht.
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Zwavelzwam smaakt naar kip en wordt daarom boskip genoemd. Dit is een zeer smakelijke risotto.
Spaghetti met aubergine in dikke tomatensaus met gebakken ricotta en natuurlijk een dot basilicumblad.