Aardpeerrisotto met Hollandse garnalen
Eenvoudige doch zeer smakelijke risotto met blokjes aardpeer en Hollandse garnalen.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Eenvoudige doch zeer smakelijke risotto met blokjes aardpeer en Hollandse garnalen.
Het ziet er moeilijker uit dan het is te maken. Eenvoudig doch zeer smakelijk gerecht van pastinaakpuree en wat balletjes van lams- of schapengehakt en daarover een passende saus.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker.
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Uitstekende taart op basis van kastanjepuree en pure chocolade. Massief, vol van smaak (mits goede chocola gekozen) en lekker fris met een bolletje sorbetijs erbij.
Makkelijk en snel recept voor aardappelkoeken. Wij maakten ze met yacon, maar er kan natuurlijk van alles door worden gedaan.
Op de huid gebakken kabeljauwfilet op zacht gesmoorde, kruidige zuurkool waaromheen druiven zijn gedrapeerd. Een goddelijk gerecht.
Nederlands vanwege de jenever, want yacon komt uit Zuid-Amerika. Uiterst smakelijke soep die een mooie balans treft met het zoete van dit knolgewas en een scheut jenever, croutons en peterselie,
Hapje vooraf. Snel gemaakt. Van gesmoorde paddenstoelen met knoflook en peterselie op wat geroosterd brood.
Taart van blokjes biet (alle kleuren gebuikten wij), gestampte aardappels, wat mosterd, room en eieren. In een vorm van bladerdeeg. Zeer smakelijk.
Puik, in principe Noord-Afrikaans, gerecht, maar nu eens met yacon in plaats van aardappel. Met wortel en spinazie. En vis. Maar kan ook vegetarisch blijven.