Crème brûlée v1.0
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Klassiek dessert-recept, waarbij de verhouding eigeel-melk de uiteindelijke dikte van de crème bepaalt.
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.
Verrassend lekkere taart van dunne plakken knolselderij. Misschien koud nog lekkerder.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.
Het is makkelijk om tamme kastanjes te pellen. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water.
Tuinman's ham. Geen hoogstaand, maar wel een makkelijk en smakelijk wok gerecht, waarin de wortel van de teunisbloem is verwerkt.