Gedroogde caigua’s
Wij noemen ze olijfkomkommers. Als ze groter zijn lijken ze niet meer op olijven. De 7 à 10 cm vruchten met nep-stekels zijn uitstekend te drogen. En smakelijk!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Wij noemen ze olijfkomkommers. Als ze groter zijn lijken ze niet meer op olijven. De 7 à 10 cm vruchten met nep-stekels zijn uitstekend te drogen. En smakelijk!
Betrekkelijk eenvoudige, doch uiterst smakelijk taartje van rode biet en rode ui. Met een bodem van bladerdeeg.
Het recept voor appeltaart komt uit een kookboek uit 1895, de smaak is als van vandaag. En wie weet maakten ze deze taart ook al op deze wijze in 1795. Met krenten en amandel. Puik taartje.
Tomatensoep van verse tomaten is erg makkelijk te maken. Aan de plant gerijpte tomaten geven de smakelijkste soep. En van oranje tomaten krijg je een oranje soep.
Uitstekend smakende vegetatische schotel van bruine linzen, rijst en een pruik geraspte wortel. Om te oerkoken buiten, of gewoon binnen op het fornuis.
Er gaat niets boven zelfgemaakte ossenstaartsoep. Dit is een smakelijke versie naar het recept van oerkok Grijzebeer. Kan boven open vuur worden gemaakt, maar ook op het fornuis.
Een kastanjemeeltaart maak je met kastanjemeel, dat vroeger vaker werd gebruikt. In Italië is het nog behoorlijk gangbaar. Deze taart is uit de noordelijke regionen. Boeiende smaken!
Goddelijk van smaak! Geen ander woord voor: sperziebonen met een saus van cashewnoten (pinda’s mogen ook), basilicum en kaas.
Eens helemaal anders. Een vegetarische paté van witte bonen, maar kan ook van andere bonen, zoals kievitsbonen worden gemaakt.
Dit is puur en zomers. Door de meegebakken dunne plakjes citroen krijgt deze taart een extra dimensie. Eigenlijk wel makkelijk om te maken
Smakelijke, snel en eenvoudig te maken bietensalade met hazelnoten, appel en geitenkaas. En natuurlijk een lekkere dressing.
Sicilaans gefrituurd "koekje" van gekruid kikkererwtenmeel. Makkelijk om te maken en een uiterst smakelijk hapje vooraf.