Orecchiette met cime di rapa
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Snel te maken en lekker pastagerecht met cime di rapa, wangspek en geraspte Parmezaanse kaas. Smullen!
Te simpel voor woorden, maar ontzettend lekker: aardappelpuree met spekjes en daar raapstelen op het laatst doorheen geschept. Direct serveren.
Groentenbouillon met in dunne repen gesneden pannenkoeken met zevenblad. Dat is eens wat anders.
Smaakvolle, kruidige soep van zevenblad met wat aardappel en groentenbouillon. Als makkelijke maaltijd voor in het weekeinde. Bijvoorbeeld.
Altijd lekker. Niet voor niets een klassieker van gekookte asperges met gesmolten boter en gekruimeld hardgekookt ei.
Daslook vermengd met kwark en bloem tot deeg. Om Duitse pasta – spätzle – te maken. Niet moeilijk en erg lekker.
Een bitterzoet Italiaans najaarsgerecht. Of neem witlof voor radicchio. (Maar de hedendaagse witlof is niet meer lekker bitter.) Uitstekend bijgerecht bij bijv. wildgerechten.
Eet je uitzicht. Wilde Woensdag. Eet wat de natuur je geeft: een heerlijk taartje met zevenblad, brandneteltopjes en een kloeke bos daslook.
Een mix van "onkruid" bereid als spininazie met tortellini. Erg gezond en vrij te plukken uit de tuin of de wilde natuur.
Er is in elke keuken een aantal vaste waarden. Zoals verse peper uit de molen, geen krulpeterselie, maar platte peterselie. Of knoflook minstens een kwartier van te voren hakken of persen. Van die dingen die je altijd doet of gebruikt.